Verschillende hardloopbroeken dames

Een goede hardloopbroek mag echt niet aan je hardloopgarderobe ontbreken. Een lange voor de winter en een korte voor de rest van het jaar.

Dames hardloopbroek lang

Lange dames hardloopbroek (tights). Vooral in de winter is het prettig om lange tights te lopen. In de zomer periode kan je, gezien de warmte, goed kiezen voor hot pants, 2-in-1 shorts, biker tight of capri.

Strakke dames hardloopbroek

Een goede hardloopbroek zit strak om je benen waardoor je minder snel last krijgt van vermoeidheid in je spieren en schuurplekken voorkomt. Hierdoor kan je het hardlopen langer volhouden en presteer je beter. Dit verhoogt het hardloopplezier. 

Materiaal dames hardloopbroek

Een goede hardloopbroek is vervaardigd van ademend en zweet afvoerend materiaal, je zweet wordt sneller afgevoerd waardoor je huid droog blijft.
Je hardlooptight moet in ieder geval comfortabel zitten en je moet je er vrij in kunnen bewegen. Dat geldt natuurlijk voor al je hardloopkleding.

Dit alles draagt bij aan het door jou beoogde resultaat ongeacht of dit het uitlopen van een marathon betreft of bijvoorbeeld het lopen van 5km onder de 30 minuten.

Duurzaamheid dames hardloopbroek

Steeds meer hardloopkleding wordt gemaakt van gerecycled materiaal. Voor de voorstanders van groen en duurzaamheid een pré.